Hei fine mennesker.

Jeg sitter på nåværende tidspunkt på en kafe i Canggu, med trafikken susende forbi bordet mitt og den varme vinden stryker ansiktet. Det er en travel dag her. Folk har arbeid å gjøre, og tempoet høyt. Kaffekopper klirrer og minst fem ulike språk snakker på likt rundt meg. Musikken durer med faste dunk i bakgrunnen, og jeg er så heldig at jeg nyter en god frokost med en stor kopp kaffe til.

Jeg sitter med en litt annerledes agenda enn mange andre her; jeg forbereder besøk på et barnehjem i nærheten. Dette er ett av to barnehjem jeg støtter. Dette barnehjemmet er kjent for de lokale her, hvor folk ofte besøker barna med gaver og underholdning; oftest i høysesongen. Når turistene drar i august, er barna avhengige av faste donasjoner for å få det de trenger. Stortsett går dette seg til, heldigvis.

Akkurat nå føles hjertet ekstra tungt for disse barna. For få uker siden brant dette barnehjemmet ned til grunnen. Barna sover per dags dato i telt, og kan ikke motta leker eller klær til donasjon lengre. De har ingen steder å oppbevare dem.

Målet idag er å bidra med matdonasjoner og penger de kan spare til et nytt lokale. Mange er gode og hjelper med innsamling her, så dette skal vi få til. Bali er et kjent turistmål for mange, med ikoniske rismarker og vakre strender som pryder mangt en instagramkonto. Men Bali er så mye mer enn dette, det er hjemstedet til så mange godhjertede, hardtarbeidende mennesker som prøver det de kan å få endene til å møtes. De har åpner armer til alle som kommer, til tross for at de har lite materielt å tilby. Likevel vil jeg tørre å påstå at de er rikere enn de fleste jeg kjenner. For den rikdommen de besitter, er varmen de har i hjertet for alle rundt seg. De har tilhørighet, og takknemlighet. Jeg skal skrive mere om dette en annen dag – om ritualene de bruker og levesettet de har.

Min takknemlighet idag går spesielt til Mamma Bali på dette. At jeg får mulighet til å bli kjent med en kultur så rik på godhet, og at de inkluderer meg i sitt hverdagsliv. Barnehjemmet jeg skal besøke er et godt eksempel på dette. Min venninne Vivi som er fra Bali møter meg om få timer på barnehjemmet, hvor vi skal donere det vi har mulighet til, men også mest av alt gi fra hjertet til alle medmenneskene våre vi har her, både store og små.

Om du ønsker å donere et beløp til barnehjemmet i Canggu, kan du gå inn på denne siden:

https://www.hopeorphanagebali.org/donate.html

Varm hjerteklem, Maricken Maria